سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد شعر افشین علا خطاب به رژیم صهیونی | عاقبت بیت‌المقدس را رها خواهیم کرد فریبرز عرب‌نیا: ترجیح می‌دهم در کنار مردم کشور عزیزم باشم + فیلم سریال محرمی «جایی برای همه» روی آنتن شبکه دو + زمان پخش آمار فروش سینماها در روزهای جنگ بین اسرائیل و ایران اکران سیار فیلم‌های کودکانه در مشهد کارگردان فیلم بعدی «جیمز باند» مشخص شد «کاتیا فولمر» ایران‌شناس آلمانی درگذشت فصل پایانی سریال «اسکویید گیم» در راه است تکرار سریال «مختارنامه» از شبکه آی‌فیلم (محرم ۱۴۰۴) + زمان پخش قدردانی سخنگوی پلیس از اصحاب قلم در دوران جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران | عزیزان رسانه، گل کاشتید، دستانتان را می‌بوسم برنامه‌های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد برای جبران خسارات گروه‌های موسیقی و نمایشی اجرای باشکوه ارکستر سمفونیک تهران در میدان آزادی حسام خلیل‌نژاد، بازیگر سینما و تلویزیون: اگر امروز هنری هست، میراث شهیدان است فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۵ و ۶ تیر ۱۴۰۴) + شبکه و زمان پخش
سرخط خبرها

ستارگان در برلیناله | چند نکته درباره جشنواره برلین ۲۰۲۴

  • کد خبر: ۲۴۷۸۵۵
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۴
ستارگان در برلیناله | چند نکته درباره جشنواره برلین ۲۰۲۴
چند نکته درباره جشنواره برلیناله ۲۰۲۴ را در ادامه باهم بررسی می‌کنیم.

نگار طاهونچی | شهرآرانیوز، چند نکته درباره جشنواره برلیناله ۲۰۲۴ که با فیلمی از کیلین مورفی و تیمی که در سریال «پیکی بلایندرز» همکاری کرد، افتتاح شد، فیلمی به نام «چیز‌های کوچکی مثل اینها» که موضوعی تاریخی را دستمایه قرار داده که در ایرلند رخ می‌دهد. جشنواره برلین تا روز بیست و پنجم فوریه ادامه دارد.

فیلم افتتاحیه جشنواره کیلین مورفی را مقابل دوربین تیم میلانتس قرار داد که کارگردان چند اپیزود از «پیکی بلایندرز» بود او کنار ایلین والش، میشل فیرلی و امیلی واتسون ایفای نقش کرد. مت دیمون و بن افلک تهیه‌کنندگان فیلم بودند که ماجرای رخت‌شوی‌خانه‌ی مگدالن (Magdalene laundries) در ایرلند است که در قرن هجدهم و اواخر قرن نوزدهم در ایرلند توسط کلیسا اداره می‌شد. گفتنی است که این کتاب نوشته کلر کیگن، در ایران ترجمه شده و نشر بیدگل آن را منتشر کرده است.

«چیز‌های کوچکی مثل اینها» در بخش مسابقه اصلی به رقابت می‌پردازد.

در اوج درگیری‌های حماس و اسرائیل، که دامنه این بحث‌ها به برلیناله هم در این چند روز کشیده شده، دو مدیر جشنواره، کارلو چاتریان و ماریت رینسبیک اعلام کردند که هدف شان «دیالوگ آزاد» درباره جنگ است. امسال آخرین دوره‌ی است که این دو نفر به عنوان مدیران جشنواره برلین فعالیت می‌کنند.

لوپیتا نیونگو، بازیگر کنیایی-مکزیکی نخستین رئیس داوران سیاهپوست برلیناله است. او برنده جایزه اسکار است و کنار کریستین پتزولد، آن هویی (فیلمساز هنگ کنگی، چین)، آلبرت سرا (فیلمساز اسپانیایی)، یاسمینه ترینکا (بازیگر ایتالیایی)، بردی کوربت (بازیگر، کارگردان آمرکایی)، اوکسانا رابوژکا (نویسنده اوکراینی) به داوری آثار بخش مسابقه می‌نشینند که یک اثر ایرانی-کیک محبوب من-هم در بخش مسابقه اصلی رقابت می‌کند.

مارتین اسکورسیزی جایزه خرس طلایی برلیناله را به پاس یک عمر فعالیت هنری امروز بیستم فوریه دریافت می‌کند. ایزابل هوپر نیز که سال ۲۰۲۰ این جایزه را برنده شد، اما نتوانست در جشنواره حضور داشته باشد و فیلم «نیاز‌های مسافر» ساخته هونگ سانگ-سو را در بخش مسابقه دارد، به برلیناله می‌آید.

کریستن استوارت برای نمایش «عشق دروغ خونریزی» آدام سندلر برای نمایش «فضانورد/Spaceman»، لینا دانم و استیون فرای برای بازی در «گنج»، سباستین استن برای بازی در «یک مرد متفاوت» از جمله چهره‌های شناخته‌شده تری هستند که به برلیناله آمده‌اند.

امسال ابل فررا با «Turn in the Wound» به برلیناله آمد که با همکاری پتی اسمیت درباره تنش میان روسیه و اوکراین ساخته است؛ و در بخش ویژه اکران شد. از سینمای ایران علاوه بر «کیک محبوب من»، فیلم‌های «خمیازه بزرگ» (علی‌یار راستی) در بخش «مواجهه»، «سیاره دزدیده شده من» (فرحناز شریفی) در بخش پانوراما حضور دارد. در بخش نسل‌ها «گوسفند» (هادی بابایی‌فر) «مائده گل» (سروناز علم‌بیگی) نمایش داده می‌شود. در بخش کلاسیک‌ها همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود فیلمی از سهراب شهید ثالث «وقت بلوغ» مرمت شده و به نمایش در می‌آید. این فیلم محصول دوران جدایی آلمان غربی و شرقی و محصول آلمان غربی در سال ۱۹۷۶ است.

روز بیست و چهارم فوریه مراسم اختتامیه برلین برگزار خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->